G-3M7Z8QEZ0G G-3M7Z8QEZ0G 8220721947
top of page

Välkommen till bloggen!

Håll dig uppdaterad med det senaste

Tack för att du följer vår blogg!

Sök

11 Månader som VD

11 Månader som VD och här kommer rapporten för dessa 11 månader.

Det har absolut inte varit en dans på rosor och utmaningarna har varit fler än vad jag kan räkna till.

Jag väljer dock att klänga mig fast vid fakta och allt som gjorts och som nu börjar generera det vi vill - smidigare processer, säkrade leveranser och växande kundlista.


Dessutom gör vi ett bra arbete med att leverera säkerhet i ett fantastiskt gediget kvalitativt arbetsresultat och våra spetskompetenser får skina.

Samtidigt som låssmeden aldrig blir färdigutbildad och utbildningarna fortskrider.


Näst på tur är låssmed Timmy som kommer gå utbildning i dörrautomatiker för att bredda sitt kunskapsområde och öka både service och kunskapsnivån personligen för dessa.

Grunden finns och vi är alla bra på installation, service och underhåll men man ska alltid förnya kunskapen, använda den och bredda den.

Låssmed Timmy är därför borta den 25:e September (min årsdag på BC Låsservice AB) då han går utbildningen och vi ser fram emot den 26:e September då vi kan ta en liten workshop tillsammans på familjeföretaget och prata om utbildningen han varit på.


Det rör sig framåt, ibland lite fort men stadigt och en dag i taget.

Vår målbild för mitt första år som VD är uppnådda och passerade så nu ska vi sikta på år 2 och de mål som sätts upp.


Ett mål vi inte kan undvika och som inte fanns med i närtid i planerna är att i kommer behöva rekrytera ytterligare en låssmed till företaget under detta år (September 2024 till September 2025).

Det finns dock ingen familjemedlem att rekrytera så det kommer bli en utomstående, men denne kommer bli en del av Familjeföretaget och förhoppningsvis någon som kommer finnas hos oss i många år framöver.

Att rekrytera rätt kompetens med rätt värderingar kommer kanske bli en utmaning men här kommer huvudfokus ligga på lojalitet och vilja att utvecklas och lära sig mer samtidigt som vi behöver säkra en hög arbetsmoral och en varm hand med våra kunder.

Det kommer alltså inte skyndas eller ske snabbt på något sätt utan processen kommer ta sin tid och vår nya företagsmedlem kommer inte bara behöva fungera med mig utan även med pappa Jan, lillebror Timmy och framförallt våra kunder.


Vi går även i tankar om att vi måste utöka kvadratmeterna i lokalen, hur det ska gå till kommer vi få vända och vrida på både med hyresvärden vi har idag och om det inte finns en lösning inom det närmaste året kommer vi med största sannolikhet själva behöva förlika oss med att en flytt kan bli aktuellt för att få en större lokal.


Varför vi behöver utöka lokalens storlek är enkel, vår bransch är inte bara kopiera nycklar och skruva fast saker.

Nya metoder för att utföra vårt arbete har kommit och maskinparken behöver byggas ut med minst 2 maskiner under 2024/2025 för att vi ska fortsätta leverera den service och kvalité som är vårt kännetecken efter 42 år på Ekerö.

Vi behöver även bygga ut vår verkstad för att tillgodose behovet av att fler låssmeder kommer behöva tid vid verkstadsbordet och detta samtidigt, då kan vi inte enbart ha plats för en låssmed åt gången i verkstaden.


Samtidigt som ovan diskuteras, planeras, budgeteras och helt ärligt irriterar för man är alltid "sent ute" med saker som måste göras och inte går att undvika när vi arbetar mot vår målbild.


I närtid fokuserar vi på vårt dagliga arbete och veckan som varit har vi uppdaterat logotypen i kassan och på våra kvitton.

Vi har bytt ut bildspelet i butiks TV:n och gjort nya mallar för vår gatupratare samtiigt som alla lösa papper om nyckelkopiering, öppettider och skolstart fått ett ansiktslyft och nu går att känna igen med vår uppdaterade företagsprofil.


Vad har gjort emellan September 2023 och September 2024?

  • Butiken har byggts om och byggts ut

  • Företagskläderna har uppdaterats

  • Vårt varumärke har uppdaterats

  • Vi gick från 2 anställda till 3

  • Vår digitala närvaro har skapats (Instagram, Facebook, Linkedin)

  • Vi har lanserat vår Webbshop

  • Vår företagsbil har fått nya dekaler

  • Våra arbetsprocesser har ändrats och implementerats

  • Vi har bytt ekonomiprogram från VISMA till Fortnox

  • Vi har bytt redovisningsbyrå

  • Vi har välkomnat samarbetspartners för Larm, Dörrautomatik och Kontorsmaterial

  • Vi har avtalat och blivit Yale Installer Partner

  • Vi har skrivit under för CN-24 (förnyat våra licenser)

  • Vi har sorterat och byggt om kontoret, lagret och verkstaden

  • Vi har börjat sälja larm, passersystem och kameraövervakning inhouse

  • Vi har skapat serviceavtal och tecknat dessa med våra kunder

  • Vi har fått en plats i och engagerat oss i Ekerö Centrums företagarförening

  • Vi har ideella uppdrag med föreläsningar, sakkunniga konsulter för bedrägerier mot äldre med beröringspunkt lås och säkerhet, vi arbetar med trygghetsarbete för Ekerö kommun och Ekerö Centrums företagarförening

  • Vi har börjat annonsera, bland annat med reklam på ICA Supermarkets skärmar

  • Vi har sponsrat Ekerö Hockey Team 09 inför deras resa till USA och hjälpt, kämpat och marknadsfört när den nästan inte hände


Vi har, enkelt sagt växlat upp och är nu mer än någonsin en självklar del av Ekerös invånares vardag. Vi syns, vi hörs och vi hjälper till.


Jag måste även understryka att mitt första år (11 månader som VD) aldrig hade varit möjligt utan våra kunder, leverantörer, säljkontakter, partners, grannbutiker, hyresvärd och såklart pappa Jan som byggt upp starka band bland kunder, långa relationer med leverantörerna och en okrossbar värdegrund på företaget.


Så nu är vi Tryggt & Säkert med er alla stort tack och fortsätt följa vår resa nu jag passerat mitt första år som VD och strax påbörjar år 2.




BC Låsservice AB Tryggt & Säkert

Varma hälsningar,

Angelica Carlsson, VD

Familjeföretaget BC Låsservice AB din lokala låssmed på Ekerö och Mälaröarna







Comments


Tack för att du följer oss!

bottom of page